Rabu, April 20, 2011

Kitchen Aid atau Kenwood Mix....??????

www.tips-fb.com
Salam semua....sekarang ni akak dlm dilema nak memilih kitchen mixer yg sesuai...ada sesiapa kawan2 yg sudi beri panduan...akak nak beli yg berkualiti dan tahan lama...tapi mesti lah harga ribu riban kan...tapi apa salah nya orang kata "alah membeli menang memakai" dan berbaloi...dlm hati dh lama berbunga2 dan mengidam kitchen mixer mcm dlm gambar2 ni...ada kawan2 yg guna salah satu mixer mcm ni tak..bolih kita share bersama...cantik kan..mcm2 warna ada...rambang mata dibuatnya....agak2 kalau dapat yg diidamkan ni...lagi laju kot mengekek...atau sebalik nye...hehehe...











Yang sebenar nya suka yg kat bawah ni....jeng....jeng...jeng.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Dalam hati berbunga2 nak yg macam CMG tu..dah lama pendam w/pun CMG dah memiliki 11 tahun yg lampau!!!!!atau mcm chef tersohor Nigella Lawson dlm channel AFC...hehehe ada hati lak tu....

Share |

28 ulasan:

Nieza berkata...

Assalammualaikum kak zai...saya guna KA yg colour merah kat atas ni ler kak....dah setahun dh guna memang terbaik...:)

mimiazie72 berkata...

Assalam kak ,sy pun macam nak join group KA jugak,walaupun ade yg panggel join group KW ,tapi hati ku dah tertawan dgn KA sejak dulu lagi hehhehhe sexykan kak

Chik Mimi berkata...

sori kak user salah sy tu chik mimi hehehe

- Suraya - berkata...

aduh kakzai... saya pun sama berminat nak beli mixer tu...

mamawana berkata...

Assalam,

Mwana guna Kenwood Major, warna metallic baru 3 tahun lebih...

cik cek berkata...

Salam Zai....

KA kaler ni memang dah lama dalam wishlist kak cek...cuma lum beli2 lagi...hu hu...bekenan sgt....

IbuAnisAnas berkata...

assalam...saya pon berkenan KA tu kak tp mahal kan? brape arga skrg ek? KA tu pon leh wat roti kan?

Mamasya berkata...

Assalammualaikum K.Zai

Mixer pertama till skrg yg sy digunakan adalah kenwood chef...masih elok wpun beli 14 thn lepas. tak pa K.Zai beli yg puas hati tp tahan lama....

♥LOVE2COOK♥ berkata...

I was in same dilemma before, finally sticked to KA...;)

Strong built, worth every cent.

Madam Sooyaree berkata...

Kitchen Aid! Saya baru pakai dalam 2 tahun, memang berbaloi-baloi! Buat pizza pun senapas aje ;)

Ummi berkata...

Alaaa k.Zai..rembat jek...berbaloi sbb k.Zai kan byk amik oder kek n cuppies sume...pejam mata jek...rembat jgn x rembat!! Yep, mcm CMG...Ummi pun tunggu mimpi datang dulu..hahahaha

bobhandburry berkata...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Chik Mimi berkata...

kak kita hari2 duk mimpi tau sambil duk bukak amazon.com heheeheh

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

salam kak zai..
benda ni pun salah satu yg saya dok mimpi2... tp tak taulah bila boleh dpt.. byk sgt yg dok mimpi.. hehehe... saya rasa akak memang patut rembat cepat2 benda ni sebab akak selalu gak ambik tempahan kek bagai.. memang berbaloi..

Jasmeen Home Delight berkata...

uyoooo...kita pun x mampu nak beli nih kak...lawo mmg lawooooo..tp kecik rr.... kite beli yg heavy duty pya...x mspi pun 1K...sumer bleh balun...
mixer nih bleh beli kalo dapo lawo mcm kakzainyer dapo...heheheh

Along Maklong berkata...

maklong pun suka yg merah tu.. suka warnanya.. hehe..
alah membeli menang memakai..

dZana berkata...

aduhai kakzai.. dah lama jugak megidam mende ni.. lum smpai hajat lagi.. huwaaaaa

Amalblogbiz berkata...

Ambik je..jangan tunggu-tunggu lagi..

Kak Sam berkata...

Assalamualaikum...
K zai memang teringin yg merah tu. Tengah duk nak cari tabung yang sesuai. tak tahu le tahun bila baru penuh.

kzai berkata...

salam semua..terima kasih pd kwn2 yg sudi memberi komen disini...akak akan dtg wat kunjung balas ye..

CT Delima berkata...

Ohhhh... masih tak 'mampu' nak beli mixer ni kak. kalau ada orang nak hadiah lagi berbunga dalam hati mekar selama2nya.. hehehe. Pejam mata jer kak zai, sambar lah satu. betul kata kak zai... alah membeli menang memakai. sampai kecucu cicit akan dapat merasai guna mixer ni kan :))

Jasmeen Home Delight berkata...

kak zai..
beli jer BERJAYA pya..nama lain CKE
ada 3 liter, 5 liter & 7 liter..

harga baru rm850 jer..bleh beli xtra bowl. wisk lagi...
yg 5 liter tu, bleh bancuh 2 adunan kek coklat yg besor...(kira 12biji telur)

rupa pun not bad...kira x busyuk la nak dok ateh kabinet dapo lawo kak zai..heheh

mixer nih senyap jer..best, cuma berat..tp berat nih bagus coz kalo nak uli roti, langsung x gerak...

CKE marketing ada kt Puchong, Klang, KL ada kot...

(pnjg lebor u...nak puding seketoi..) hahahah

lieynanilaz berkata...

cantik2 mixer tu....:)

Wattie berkata...

Salam Kzai,
Belilah mana yang terdetik di hati.....

mokwonik berkata...

mokwo pun syorkan zai beli yg heavy duty punya kalau nak guna secara komersial..KA nih bagi mokwo terlalu kecik dan rege is overly priced kat msia nih! al maklumlah banyak sponsor chef2 terkenal.... mokwo ada kenwood yg stainless steel punya jerr!

Nieza berkata...

Kak Zai, lum abis fikir lagi ke yg mana satu pilihan hati tu?....hehe lama tak ada tayangan gambar msk2 akak ni...

~~DAPUR KECIL KU~~ berkata...

salam kak,
kita ni mengidam mcm akak gak lah tp kita bkn mengidam mixer tp oben dan lama dah tinggin nak beli oben dulu mengidam BM dah beli tp sekarang dah jarang2 pakai last2 beli roti gardenia kat kedai aje kuang..kuang..tp oben tu rasa mcm mesti beli gak lah cuma ongkos aje blm cukup tunggu2 sabar2
cantik brg idaman akak tu sy pun ada tanya kat kedai bakery minggu lepas blh thn regenya

noormasaufaqeel berkata...

cari kenwood ?

kenwood prosperokm283/288 - rm 1029.90

kenwood chef premier rm 1729.90

kenwood chef classic rm 1299.90

www.facebook.com/masfizza